PrintversieStuur dit artikel doorTerug naar de vorige paginaGemeente: geen onderhandelingen over UPC geld

Gebied: -
Ingezonden door: Rinus Bodbijl (Rinus Bodbijl)
Datum: 10 december 2007 10:13 uur
Rubriek: Laatste Nieuws

Gemeente stopt onderhandelingen
De Stichting Advisering en Bewindvoering (SAB) onderhandelt met de gemeente Lansingerland over een schadeloosstelling die de gemeente van UPC wil incasseren. De gemeente zegt op deze schadeloosstelling recht te hebben omdat de inwoners van Berkel en Rodenrijs in strijd met een contract tussen de gemeente en UPC te veel abonnementsgeld hebben betaald. SAB is van mening dat het geld terugbetaald dient te worden aan de inwoners. Na twee besprekingen heeft de gemeente laten weten niet bereid te zijn verder met SAB te willen onderhandelen.

Verloop van besprekingen
Rinus Bodbijl, die namens SAB de onderhandelingen heeft gevoerd, zegt uiterst verbaasd te zijn over deze handelswijze van de gemeente en is  teleurgesteld. Tijdens de eerste bespreking op 2 november liet wethouder Van Vliet nog namens de gemeente weten, dat hij wel iets voelde voor een compromis. Hij verzocht Bodbijl over de inhoud van een compromis na te denken. Wethouder Van Vliet zou hierover in het college spreken. Een tweede bespreking volgde op 6 december 2007. Tijdens deze bespreking vertelde wethouder Van Vliet dat het college het niet nodig vond met SAB over een compromis te onderhandelen, waarop een verdere bespreking geen doorgang meer vond.

SAB betreurt de opstelling van de gemeente ten zeerste. Hieruit blijkt naar haar mening eens te meer dat de gemeente Lansingerland niet bereid is te luisteren naar de inwoners van de gemeente, laat staan dat de gemeente bereid is zich te verdiepen in de belangen van de inwoners.

Financiële gevolgen
Bodbijl wijst er op dat veel mensen zich allerlei zaken moeten ontzeggen, omdat het leven nu eenmaal duurder wordt en het inkomen vaak niet meer (even hard) stijgt. En dan staat de gemeente eenvoudig toe, dat de inwoner van Berkel en Rodenrijs, te veel abonnementsgeld aan UPC moet betalen op voorwaarde dat UPC aan de gemeente een schadeloosstelling betaalt. Andere gemeenten doen dat beter: zij laten UPC het geld terugbetalen aan de abonnees. 

Mogelijk procedure via Nationale Ombudsman
“Waarom kan de gemeente Lansingerland dat niet?” zo vraagt SAB zich af. Moeten de inwoners van Berkel en Rodenrijs nu (indirect) meer betalen dan de inwoners van Bleiswijk en Bergschenhoek? Daar lijkt het wel op, want in Bleiswijk en Bergschenhoek hebben de inwoners niet te veel betaald. Is dat dan eerlijk, zo vraagt SAB zich af. SAB wil zich in ieder geval niet klakkeloos neerleggen bij de opvatting van de gemeente en is bereid namens een groep inwoners van Berkel en Rodenrijs daarvoor procedures bij de Nationale Ombudsman en de rechter te gaan voeren.

Als u zich bij deze groep wilt aansluiten, kunt u contact opnemen met SAB. Het telefoonnummer is 06-44 84 46 44 of per email: Stichting.AenB@xs4all.nl
SAB wijst erop dat de inwoners van Berkel en Rodenrijs hun belangen nu via kostbare procedures moeten verdedigen. De kosten daarvoor zou de gemeente veel beter kunnen besteden aan het verbeteren van de dienstverlening aan de inwoners van Lansingerland. Dan zouden de inwoners van Berkel en Rodenrijs tevreden zijn, want een compromis is voor iedereen het beste. Bovendien zouden dan ook de inwoners van Bleiswijk en Bergschenhoek tevreden zijn, want ook de dienstverlening aan hen wordt dan verbeterd. Kennelijk heeft het college daarin geen interesse.

Overig nieuws:

Laatste nieuws RTV Lansingerland:

Laatste nieuws Heraut Online:

Laatste nieuws blog Politiek Actief:

Laatste nieuws Telstar Online2:

Oostland Evenementenkalender: